در این مطلب قصد داریم درباره توکسین بایندر یا در اصلاح عامیانه، در مورد ضد قارچها صحبت کنم و به این سوالها پاسخ دهیم که توکسین بایندر چیست؟ چه نقشی در سلامت دام دارد؟ نقش توکسین بایندر در بدن انسان چیست؟
معرفی توکسین بایندر نُویتوکس
توکسین بایندر چیست؟
امروزه با توجه تولید زیاد و همچنین واردات مواد اولیه خوراک یا به اصطلاح نهادهها، مسئلهی نقل و انتقال، انبار کردن و نگهداری این مواد و … مطرح میشود.
یکی از مهمترین دلایلی که این بر اهمیت این مسائل میافزاید، امکان کپک زدن و بروز قارچ در ذرت و سویا است. در صورت بروز این اتفاق، کپکها و قارچها شروع به تولید سمومی به نام “مایکوتوکسین” کرده و خوراک دام و طیور را آلوده و مسموم میکنند.
انواع مایکوتوکسین
مایکوتوکسینها انواع مختلفی دارند؛ مهمترین انواع مایکوتوکسینها عبارتاند از:
- آفلاتوکسین
- اکراتوکسین
- زیرالنون
- فومونیسین
- تریکوتسن
نقش توکسین بایندر در خوراک دام وطیور
همانطور که در ویدیو مشاهده میشود، توکسین بایندر نویتوکس به منظور جذب سموم قارچی، به خوراک دام و طیور افزوده میشود.
در نگاه اول، تصور میشود که توکسین بایندر به عنوان ضد قارچ و از بین برنده سموم قارچی فعالیت میکند، در صورتی که نقش اصلی توکسین بایندر، جذب سموم قارچی و کمک به خارج شدن این سموم از بدن دام و طیور است.
اجزاء تشکیل دهندهی توکسین بایندر نویتوکس
بتائین
در ماکروفاژها و بافتهایی مانند کبد و کلیه تجمع پیدا کرده و در تنظیم فشار اسمزی سلولهای روده تاثیرگذار است، لذا به سلامت دستگاه گوارش در برابر تغییر فلور میکروبی کمک میکند و از طرف دیگر باعث تکامل سلولهای روده میشود. از آنجایی که بتائین باعث افزایش ظرفیت جذب آب در سلولهای روده میشود، سبب ارتقاء و بهبود در ساختار اپیتلیومی روده میشود و به این روش سبب حفظ یکپارچگی سلولهای روده و تسریع در بازسازی سلولهای آسیب دیده در اثر سموم قارچی و غیره میگردد.
زغال فعال
کربن فعال به عنوان یکی از موثرترین گروههای جاذب غیر سمی شناخته شده و یک عامل جاذب قوی برای طیف وسیعی از داروها و ترکیبات سمی به شمار می رود. استفاده از زغال فعال از قرن نوزدهم برای درمان مسمومیتهای شدید رایج بوده است. خاصیت متصل شوندگی کربن فعال به عواملی مانند اندازه خلل و فرج، سطح مقطع و ساختار و دز سم بستگی دارد. زغال سوپر اکتیو از نظر اندازه ذرات و بالطبع سطح مقطع با کربن فعال تفاوت دارد. سطح مقطع ویژه کربن فعال ۵۰۰ متر مربع به ازای هر گرم بوده درحالیکه این رقم برای زغال سوپر اکتیو ۳۵۰۰ مترمربع به ازای هر گرم است. تنوع یافتهها درباره اثرات جاذب سم بودن کربن فعال میتواند مربوط به تفاوتهای ساختاری موجود در منابع کربنی باشد. میزان جذب آفلاتوکسین B۱ و اکراتوکسین A توسط زغال فعال در شرایط آزمایشگاهی بسیار بالا گزارش شده است.
بنتونیت (مونت موریلونیت)
بر اساس قوانین اتحادیه اروپا تنها آلومینوسیلیکاتی که میتوان به عنوان ترکیب جاذب مایکوتوکسینها در خوراک حیوانات مصرف نمود انواعی است که حداقل حاوی ۷۰ درصد اسموکتایت یا مونتموریلونیت باشند. آلومینوسیلیکات استفاده شده در محصول نوی توکس بایند علاوه بر دارا بودن مقدار مونت موریلونیت فوق با استفاده از شستشوی اسیدی در دمای بالا خالصسازی شده و به صورت ترکیب خالص جداسازی شده است. اندازه ذرات بسیار ریز آن به همراه فرآوری های صورت گرفته موجب افزایش سطح مقطع ۴۰۰ متر مربعی برای هرکدام از آلومینوسیلیکاتها شده است که توانایی آن در جذب مایکوتوکسینها را به طور قابل توجهی افزایش داده است.
عصاره گیاهی
از آنجایی که عمده سموم قارچی به بافت کبد آسیب وارد مینمایند و این آسیبها سبب افزایش تجمع چربی در کبد می شوند سلولهای کبد را دچار تخریب می نماید. لذا جهت حفظ سلامت کبد از ترکیبات سیلیمارین و سیلیدیانین جهت کاهش عوارض کبدی سموم قارچی استفاده شده است. دیلیمونن، بتامایرن، آلفاپنین، کاریوفیلین و اکتانال ترکیبات موثره گیاهی موجود در نویتوکس هستند.کاریوفیلین باعث کاهش التهاب در بافتهایی مانند مغز میگردد که اثرات التهابی توکسین را کاهش میدهند.
باکتری باسیلوس لیچینوفورمیس
این باکتری پروبیوتیک بوده و توانایی سمزدایی زیرالنون در خوراک را داراست و سبب کاهش اثرات منفی زیرالنون در خوراک میگردد.
ویتامین E و سلنیوم
ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده و سبب تقویت سیستم ایمنی میگردند و اثرات منفی رادیکالهای آزاد تولید شده ناشی از فعالیت توکسینها را کاهش میدهند.
دیواره سلولی مخمر
دیواره مخمر ماده حاصل از شکستن مخمر ساکارومیسس سرویسیه بوده و ماده مؤثر و فعال آن گلوکومانان می باشد. دیواره مخمر از پروتئین و کربوهیدرات ساخته شده است. زنجیره مانانهای مخمر در اندازههای مختلف در سطح خارجی آن و به صورت متصل با پروتئینهای دیواره سلوی قرار دارند.
- آفلاتوکسین موجود در خوراک وارد شده به دستگاه گوارش را جذب میکند.
- تولید را افزایش می دهد.
- موجب بهبود راندمان تبدیل خوراک و افزایش تولید شیر میگردد.
- بقایای آفلاتوکسین در کبد راکاهش میدهد.
- میزان آفلاتوکسین شیر را کاهش میدهد.
در صورت تمایل به استفاده و ثبت سفارش توکسین بایندر نویتوکس، با شماره تلفن زیر تماس بگیرید: